Welkom op mijn BLOG over brillen.

Laatst stond ik in de winkel van de opticien groningen en kwam er een jongetje naar me toe en vroeg: “Moet ik een bril?”
– Je moet niks, maar als je slecht ziet is het beter als je wel een bril neemt. zodat je alles weer goe ziet. ”
“En moet ik die dan de hele dag dragen op school?”
– zou kunnen van niet maar het is wel fijner voor jezelf.

Nadat ik zijn ogen heb gemeten laat ik het verschil zien. Hij zag de letters ineens heel scherp en vondt het een enorme verbetering. ''Wow zei hij, dat scheelt veel''

Geen verrassing dat ze het lastig vind om de letters te lezen zonder bril, hij is duidelijk brilbehoevend. Na de meting hoef ik niets uit te leggen dat hij een bril nodig heeft.

Uiteindelijk hoef ik niet eens te zeggen dat hij een bril nodig heeft, want dat had hij zelf al geconculdeerd. Met daarop volgend de gedachte dat hij een bril moet gaan dragen komt nu het dilemma, wat voor een bril en hoe ziet dat eruit? Het moet wel cool eruit zien.

Welke bril staat mij het mooist en past bij wie ik ben?

Zijn oudere zus helpt graag bij het vinden van de mooiste bril. Haar mening is belangrijk voor hem en dus luistert hij aandachtig.
Vol overgave maakt ze het ene montuur belachelijk en prijst ze het ander de hemel in. Het grappige duo steelt de show in de winkel en steeds meer mensen kijken er naar en vinden het heerlijk om twee kinderen te zien stoeien met hun smaak. 

Uiteindelijk heeft hij een van de merken van Oosterheert Optiek - Opticien uit Groningen en Hoogezand op en pakt  bril van MEXX op. Ze zijn even stil en kijken elkaar aan.

Een bril van  kunststof voelt beter in het gezicht en is steviger.
Leuk om te zien dat hij uiteindelijk zelf de keuze maakt en hardop roept dat dit ''hem'' is.

Zijn zus kijkt nog even om te bevestigen dat dit wel een hele mooie bril is.
Hierna beseffen ze ook moeder natuurlijk ook een mening moet hebben en vol enthousiasme bellen ze mama op waarna ze aan komt gefietst. 

Vol trots kijkt ze hem aan en geeft ze beide een schouderklopje, ''goed gedaan en wat staat het je goed!''

Nadat alles is geregeld verandert de stemming wanneer ze horen dat de bril nog eve kalargemaakt moet worden. Hij wil de bril eigenlijk nu al hebben om het aan zijn vriendjes te laten zien.

Voor het voetballen geef ik aan dat het beter is wanneer hij contactlenzen gaat dragen. Doordat hij scherper en meer diepte ziet kan hij het spel beter inschatten 

Gaaf om iemand zo te helpen. En dan is hij straks ook nog eens één van de hipste jongens van de klas met een onwijs toffe bril!

Tot snel bij de opticien Groningen!